Informacije o varstvu podatkov


(stanje: april 2022)

V naslednjih informacijah o varstvu podatkov vas obveščamo o obdelavi osebnih podatkov, ki jo izvaja družba M-Refill d.o.o., Kočevje, sedež: Pri Unionu 17, SI-1330 Kočevje, Slovenija (v nadaljnjem besedilu: »SUPERFASHION« in/ali »odgovorni«) v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov ter posameznimi veljavnimi zakoni o varstvu osebnih podatkov.

Skrbno preberite naše informacije o varstvu podatkov. Če imate kakršna koli vprašanja ali opombe glede naših informacij o varstvu podatkov, nam pišite na e-naslov: info@superfashion.si

Ime in priimek ter kontaktni podatki osebe, odgovorne za obdelavo

Te informacije o varstvu podatkov veljajo za obdelavo podatkov s strani družbe

M-Refill d.o.o., Kočevje

Naslov: Pri Unionu 17, SI-1330 Kočevje, Slovenija
Telefon: +386 40 223 969
E-pošta: info@superfashion.si
ID št. za DDV: SI40752003

ki ga zakonito zastopa:

Maša Klepac (direktor)

Spletna stran: www.superfashion.si

Kontaktni podatki osebe zadolžene za varstvo podatkov

direktor: Maša Klepac

Telefon: +386 40 223 969
E-pošta: info@superfashion.si

Namen obdelave podatkov, pravne podlage in zakoniti interesi, ki jim sledi odgovorna ali tretja oseba, ter kategorije prejemnikov

 

1.Priklic naših spletnih mest/aplikacij

 Dnevniške datoteke

Ob vsakem dostopu do spletnih mest/aplikacij so preko posameznega spletnega brskalnika vaše naprave strežniku našega spletnega mesta/aplikacije poslane informacije in začasno shranjene v tako imenovane dnevniške datoteke. Pri tem shranjeni zapisi podatkov vsebujejo naslednje podatke, ki se hranijo do samodejnega brisanja: datum in čas priklica, ime priklicane strani, IP-naslov naprave, ki pošilja zahtevo, referenčni URL (izvorni URL, s katerega ste prišli na našo spletno stran), količina prenesenih podatkov, čas nalaganja in informacije o izdelku in različici posameznih uporabljenih brskalnikov ter ime vašega ponudnika dostopa.

Pravna podlaga za obdelavo IP-naslova je člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Naš zakoniti interes izhaja iz

 • zagotavljanja nemotene povezave,

 • zagotavljanje udobne uporabe našega spletnega mesta/aplikacije,

 • vrednotenje varnosti in stabilnosti sistema.

Neposredno povezovanje z vašo identiteto na podlagi podatkov ni mogoče in ga ne bomo izvajali. Podatki bodo shranjeni in samodejno izbrisani, ko bodo doseženi prej navedeni cilji. Standardni roki za izbris temeljijo na kriteriju nujnosti.

Piškotki, sledenje, funkcije družabnih medijev

Za naše spletno mesto/aplikacijo uporabljamo tako imenovane piškotke, orodja za sledenje, postopke ciljanja ter funkcije družabnih medijev. Točno za katero metodo gre in kako se vaši podatki uporabljajo, je podrobneje razloženo v nadaljevanju.

Utemeljitev, izvajanje in/ali odpoved pogodbe

Obdelava podatkov ob sklenitvi pogodbe

Če se prijavite na eno od naših spletnih mest/aplikacij in/ali sklenete z nami kakršno koli drugo pogodbo, bomo obdelali podatke, potrebne za sklenitev, izvedbo ali odpoved pogodbe. Sem spadajo:

 • ime, priimek

 • naslov za obračun in dostavo

 • e-poštni naslov

 • podatki za račun in plačilo

 • telefonska številka

Pravna podlaga za to je člen 6(1)(a) in (b) Splošne uredbe o varstvu podatkov, tj. podatke nam posredujete na podlagi ustreznih pogodbenih razmerij (npr. upravljanje vašega računa stranke/uporabniškega računa, sklenitev kupoprodajne pogodbe) sklenjenih med nami in vami. Prav tako smo za obdelavo vašega e-poštnega naslova v primeru nakupa preko naših spletnih mest/aplikacij zaradi zakonskih zahtev dolžni poslati elektronsko potrditev naročila (člen 6(1)(c) Splošne uredbe o varstvu podatkov).

V kolikor vaših podatkov ne uporabljamo v oglaševalske namene (glejte spodaj), hranimo podatke, zbrane za sklenitev pogodbe, v času veljavnosti pogodbe ter do izteka zakonskih ali morebitnih pogodbenih jamstvenih in garancijskih pravic. Po izteku tega roka hranimo podatke o pogodbenih razmerjih, ki jih zahtevata trgovsko in davčno pravo za obdobje, ki ga določa zakon. V tem obdobju bodo podatki ponovno obdelani le v primeru, da jih želijo pregledati davčni organi.

Za sklenitev kupoprodajne pogodbe prek naših spletnih mest/aplikacij je potrebna tudi naslednja obdelava podatkov:

Vaše podatke o plačilu bomo posredovali ponudnikom plačilnih storitev, ki smo jih pooblastili mi, da obdelajo plačila. Podatke o vašem naslovu za dostavo posredujemo logističnim podjetjem in dostavnim partnerjem, ki smo jih mi za to pooblastili. Da bi zagotovili, da je blago dostavljeno v skladu z vašimi željami, po potrebi posredujemo vaš e-poštni naslov in telefonsko številko logističnemu podjetju in/ali dostavnemu partnerju, ki smo ga pooblastili za prevzem pošiljke. Ta vas bo pred dostavo po potrebi kontaktiral in z vami uskladil podrobnosti dostave.

Uporaba podatkov za namene preprečevanja goljufij

Podatki, ki jih navedete ob oddaji naročila, se lahko uporabijo za preverjanje, ali obstaja netipičen postopek naročanja (npr. istočasno naročanje večjega števila blaga na isti naslov z uporabo različnih računov strank). Za takšno preverjanje imamo zakonit interes. Pravna podlaga za obdelavo je člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Prenos podatkov ponudnikom prevoznih storitev

Za dobavo naročenega blaga sodelujemo s ponudniki logističnih storitev/prevoznimi podjetji in/ali dostavnimi partnerji: za dostavo naročenega blaga ali za napoved dostave jim lahko prenesemo naslednje podatke: ime, priimek, poštni naslov, po potrebi tudi e-poštni naslov ter telefonsko številko. Pravna podlaga za obdelavo je člen 6(1)(b) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

 

Obdelava podatkov za oglaševalske namene

 

Novice

Na naših spletnih mestih/aplikacijah vam ponujamo možnost prijave na naše novice. Da bi bili prepričani, da pri vnosu e-poštnega naslova ni bilo napak, uporabljamo tako imenovani postopek dvojne privolitve (postopek Double-Opt-In oz. DOI): ko boste v polje za prijavo vnesli svoj e-poštni naslov in dali soglasje za prejemanje naših novic, vam bomo poslali povezavo za potrditev na vneseni e-poštni naslov. Šele ko kliknete to povezavo za potrditev, bo vaš e-poštni naslov dodan na naš poštni seznam za pošiljanje naših novic. Pravna podlaga za obdelavo podatkov je člen 6(1)(a) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Opomba k pravici do odstopa

Soglasje lahko kadar koli prekličete s prihodnjim učinkom tako, da pošljete sporočilo na info@superfashion.si ali uporabite možnost odjave na koncu vsakih novic.

Priporočila izdelkov po e-pošti

Kot del naših storitev predstavljamo informacije in ponudbe glede na vaše interese. Od nas boste prejeli omejeno število priporočil, anket in zahtev za ocene izdelkov, tudi če se niste naročili na novice. Pri izbiri posameznih priporočil za izdelke po možnosti uporabljamo podatke iz vaših prejšnjih naročil v skladu z zakonskimi določbami.

Pravna podlaga za obdelavo podatkov je člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Opomba k pravici do ugovora

Našim priporočilom o izdelku lahko kadar koli nasprotujete s prihodnjim učinkom tako, da pošljete sporočilo na info@superfashion.si ali uporabite možnost odjave na koncu vsakih novic.

Kuponi

Podatke, ki ste jih sporočili v okviru naročila kuponov,, uporabljamo za preverjanje in obdelavo naročila ter za pošiljanje in unovčenje kupona. Sem spada tudi beleženje in obdelava podatkov, povezanih z uporabo kupona, zlasti za preprečevanje goljufij.

V te namene shranjujemo tudi naslednje podatke:

 • Datum izdaje

 • Vrednost kupona

 • Koda kupona

 • Podatki o personalizaciji (če jih posredujete vi)

 • Ime upravičenca do kupona (za poimenske kupone)

 • Čas unovčenja kupona

 • Ime unovčitelja in ID računa stranke, ki se uporablja za unovčenje.

 

Nagradne igre

Če se prijavite na nagradne igre, ki jih organizira SUPERFSHION.SI, uporabljamo podatke, ki ste jih posredovali med registracijo za izvajanje pogodbe o sodelovanju, predvsem za obveščanje o prejeti nagradi in po potrebi za oglaševanje naših ponudb in/ali ponudb naših partnerjev v nagradni igri. Podrobne informacije najdete v ustreznih pogojih sodelovanja za posamezno nagradno igro. Pravna podlaga za obdelavo podatkov so člen 6(1)(a) Splošne uredbe o varstvu podatkov, člen 6(1)(b) Splošne uredbe o varstvu podatkov ter člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Komentarji/ ocene izdelkov

Za namen ocenjevanja izdelkov s strani naših strank ter za lastno upravljanje kakovosti smo na naši spletni strani vgradili programsko opremo za ocenjevanje neodvisnega ponudnika Judge.me Ltd , located at C/O Buckworths 2nd Floor, 1-3 Worship Street, London, England, EC2A 2AB ( https://judge.me ) Po obdelavi naročila boste preko judge.me prejeli e-poštno sporočilo z zahtevo za oddajo ocene, s katero vam bomo poslali povezavo do ustrezne ocenjevalne maske. Na to uporabo vaših podatkov se lahko odjavite kadarkoli tako, da pošljete e-pošto na info@superfashion.si ne da bi pri tem imeli kakršne koli stroške. Ocenjevanje je izključno prostovoljno.

Poziv za pregled lahko prezrete. S svojim pregledom pa bi pomagali superfashion.si, da bi našo ponudbo še izboljšali – v vašo korist in v korist drugih naših strank. Pravna podlaga je člen 6(1)(f) GDPR. Judge.me se je zavezal, da bo s posredovanimi podatki ravnal v skladu s predpisi o varstvu podatkov in izvaja vse tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito teh podatkov. Med ocenjevanjem preko judge.me lahko vnesete svoj e-poštni naslov, s katerim se lahko kasneje obrnemo na vas glede vaše ocene. Na ta način se lahko na primer individualno odzovemo na vašo kritiko, odgovorimo na vaša vprašanja ali nudimo drugo pomoč.

Poudarjamo, da je posredovanje vašega e-poštnega naslova prostovoljno in zanj veljajo predpisi o varstvu podatkov našega neodvisnega ponudnika storitev judge.me Samo judge.me je odgovoren za ravnanje z osebnimi podatki, ki jih posredujete neposredno judge.me. Izjavo o varstvu podatkov judge.me najdete tukaj: https://judge.me/privacy

Poleg vašega komentarja bodo na superfashion.si shranjeni in objavljeni podatki o času nastanka komentarja in imenu komentatorja, ki ste ga izbrali. Poleg tega bo vaš IP naslov zabeležen in shranjen. IP naslov je shranjen iz varnostnih razlogov in v primeru, da zadevna oseba s komentarjem krši pravice tretjih oseb ali objavlja nezakonite vsebine. Vaš e-poštni naslov potrebujemo za stik z vami, če bi se tretja oseba pritožila, da je vaša objavljena vsebina nezakonita.

Pravna podlaga za shranjevanje vaših podatkov je člen 6(1)(f) GDPR. Pridržujemo si pravico do izbrisa komentarjev, če jih tretje osebe ugovarjajo kot nezakonite.

Trajanje shranjevanja komentarjev

Komentarji in z njimi povezani podatki (npr. vaš IP naslov) se shranijo in ostanejo na superfashion.si, dokler komentirana vsebina ni v celoti izbrisana ali pa je treba komentarje izbrisati iz pravnih razlogov (npr. žaljivi ali uporniški komentarji).

Spletna prisotnost in optimizacija spletnih strani

 Piškotki – splošne informacije

Piškotke uporabljamo na različnih straneh, da je obisk naše spletne strani bolj privlačen in je omogočena uporaba določenih funkcij, pa tudi za statistično beleženje uporabe naše spletne strani. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih vaš brskalnik samodejno ustvari in se shranijo v vašo končno napravo (prenosni računalnik, tablični računalnik, pametni telefon itd.), ko obiščete našo spletno stran. V piškotek se shranijo informacije, ki so povezane z določeno uporabljeno napravo. Vendar to ne pomeni, da s tem prepoznamo vašo identiteto.

Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, se izbriše ob koncu seje brskalnika (tako imenovani začasni ali sejni piškotki). Tako vam lahko npr. ponudimo prikaz nakupovalne košarice na več straneh, kjer lahko vidite, koliko izdelkov je trenutno v nakupovalni košarici in kako visoka je vaša trenutna vrednost nakupa. Ostali piškotki ostanejo na vašem računalniku in nam omogočajo, da vaš računalnik prepoznamo, ko naslednjič obiščete našo spletno stran (tako imenovani trajni ali medsejni piškotki). Predvsem ti piškotki služijo temu, da je naša ponudba bolj uporabniku prijazna, učinkovitejša in varnejša. Zahvaljujoč tem datotekam lahko na primer na strani prejmete informacije, ki so prilagojene vašim interesom.

Seveda lahko svoj brskalnik nastavite tako, da v vaši napravi ne shranjuje piškotkov. Funkcija pomoči v menijski vrstici večine spletnih brskalnikov pojasnjuje, kako preprečite, da bi vaš brskalnik sprejemal nove piškotke, kako vaš brskalnik opozori, ko prejmete nov piškotek ali kako izbrišete vse piškotke, ki so že bili prejeti in blokirate vse druge.

Postopajte na naslednji način:

V brskalniku Internet Explorer:

 1. 1. V meniju »Orodja« izberite »Internetne možnosti«.

 2. 2. Kliknite na zavihek »Zasebnost«.

 3. 3. Zdaj lahko nastavite varnostne nastavitve za internetno območje. Tu določite, ali in kateri piškotki naj bodo sprejeti ali zavrnjeni.

 4. 4. Z »V redu« potrdite svojo nastavitev.

V brskalniku Firefox:

 1. 1. V meniju »Orodja« izberite Nastavitve.

 2. 2. Kliknite »Zasebnost«.

 3. 3. V spustnem meniju izberite vnos »ustvari v skladu z nastavitvami po meri«.

 4. 4. Zdaj lahko določite, ali naj se piškotki sprejemajo, kako dolgo jih želite hraniti ter dodate izjeme, katerim spletnim mestom želite vedno ali nikoli dovoliti uporabo piškotkov.

 5. 5. Potrdite nastavitev z »V redu«.

V brskalniku Google Chrom:

 1. 1. V orodni vrstici brskalnika kliknite meni Chrome.

 2. 2. Zdaj izberite »Nastavitve«.

 3. 3. Kliknite »Prikaži dodatne nastavitve«.

 4. 4. V razdelku »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine«.

 5. 5. V razdelku »Piškotki« lahko nastavite naslednje:

  • brisanje piškotkov

  • privzeto blokiranje piškotkov

  • privzeto brisanje piškotkov in podatkov spletnega mesta po izhodu iz brskalnika

  • dovolitev izjem za piškotke z določenih spletnih mest ali domen

Vendar pa želimo pri tem opozoriti, da v tem primeru ni mogoče v celoti uporabiti vseh funkcij našega spletnega mesta. Če so ti piškotki in/ali informacije, ki jih vsebujejo, osebni podatki, je pravna podlaga za obdelavo podatkov člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Naš interes za optimizacijo naše spletne strani je v smislu omenjene uredbe treba šteti za zakonit.

Google Analytics

Za potrebe oblikovanja na podlagi potreb in nenehne optimizacije naših strani uporabljamo storitev Google Analytics, spletno analitično storitev, ki jo ponuja družba Google Inc. (»Google«), in sicer na podlagi člena 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Storitev Google Analytics uporablja tako imenovane piškotke, besedilne datoteke, ki so shranjene v vašem računalniku in omogočajo analizo uporabe spletnega mesta. V tem okviru se ustvarijo psevdonimizirani uporabniški profili ter uporabljajo piškotki. Informacije, ki jih ustvari piškotek o vaši uporabi tega spletnega mesta, so

 • vrsta/različica brskalnika

 • uporabljeni operacijski sistem

 • referenčni URL (predhodno obiskana stran)

 • ime gostitelja računalnika za dostop (IP-naslov)

 • ura zahteve za strežnik

Google bo v imenu upravljavca tega spletnega mesta uporabil te podatke za oceno vaše uporabe spletnega mesta, za sestavljanje poročil o dejavnostih na spletnem mestu in za zagotavljanje drugih storitev, povezanih z uporabo spletnega mesta in interneta. IP-naslov, ki ga vaš brskalnik posreduje kot del storitve Google Analytics, Google ne bo združil z drugimi podatki. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite tako, da ustrezno nastavite programsko opremo brskalnika; vendar želimo opozoriti, da v tem primeru morda ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij našega spletnega mesta. Googlu lahko tudi preprečite, da bi zbiral podatke, ki jih ustvari piškotek in, ki se nanašajo na vašo uporabo spletnega mesta (vključno z vašim IP-naslovom) ter obdelal te podatke s prenosom in namestitvijo vtičnika za brskalnik, ki je na voljo na naslednji povezavi: tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Nadaljnje informacije o varstvu podatkov v povezavi s storitvijo Google Analytics so na voljo na spletnem mestu storitve Google Analytics.

Google Adwords

Naše spletno mesto uporablja storitev Google Adwords. Google Ads je spletni oglaševalski program družbe Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (»Google«).

Pri tem uporabljamo funkcijo ponovnega trženja storitve Google Ads. S funkcijo ponovnega trženja lahko uporabnikom našega spletnega mesta na drugih spletnih mestih znotraj prikaznega omrežja Google (v samem Googlu tako imenovani »oglasi Google« ali na drugih spletnih mestih) predstavimo oglase glede na njihove interese. V ta namen se analizira interakcija uporabnikov na našem spletnem mestu, npr. katere ponudbe so zanimale uporabnika, da lahko uporabniku po obisku naše spletne strani prikažemo ciljne oglase tudi na drugih spletnih mestih. V ta namen shrani Google številko v brskalnike uporabnikov, ki obiskujejo določene Googlove storitve ali spletna mesta v Googlovem prikaznem omrežju. Ta številka, imenovana »piškotek«, se uporablja za beleženje obiskov teh uporabnikov. Ta številka se uporablja za jasno identifikacijo spletnega brskalnika na določenem računalniku in ne za identifikacijo osebe, kar pomeni, da se osebni podatki ne shranjujejo.

Pravna podlaga za obdelavo podatkov je člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Uporabo piškotkov Googla lahko onemogočite tako, da sledite spodnji povezavi in prenesete ter namestite tam ponujeni vtičnik: www.google.com/settings/ads/plugin.

Več informacij o Googlovem ponovnem trženju in Googlovo izjavo o varstvu podatkov najdete na: www.google.com/privacy/ads/ .

Google Conversion Tracking

V okviru uporabe storitve Google Ads uporabljamo tudi tako imenovano spremljanje pogovorov oz. Conversion Tracking. Če kliknete oglas, ki ga je aktiviral Google, se na vaš računalnik/napravo namesti piškotek za sledenje pogovorom. Ti piškotki izgubijo svojo veljavnost po 30 dneh, ne vsebujejo osebnih podatkov in se zato ne uporabljajo za osebno identifikacijo. Informacije, pridobljene s piškotkom za spremljanje pogovorov, se uporabljajo za ustvarjanje statističnih podatkov o pogovorih za stranke storitve AdWords, ki so se odločile za sledenje pogovorom.

Pravna podlaga za obdelavo podatkov je člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Shranjevanje piškotkov lahko preprečite tako, da ustrezno nastavite programsko opremo brskalnika; vendar želimo opozoriti, da v tem primeru morda ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij našega spletnega mesta. Poleg tega lahko v brskalniku izključite z interesi povezane oglase v Googlu in Googlove z interesi povezane oglase na spletu (znotraj Googlovega prikaznega omrežja), in sicer tako, da aktivirate gumb »Izklopi« na naslovu www.google.de/settings/ads . Več informacij o možnostih nastavitev in varstvu podatkov pri Googlu najdete na naslovu https://policies.google.com/privacy?hl=en&gl=en.

Piškotki tretjih oseb

Sodelujemo z oglaševalskimi partnerji, kot so Glami.si. V ta namen se ob obisku naše spletne strani shranijo tudi piškotki naših oglaševalskih partnerjev           ( tako imenovani piškotki tretjih oseb). Ko obiščete našo spletno stran, piškotki naših oglaševalskih partnerjev prav tako shranjujejo podatke o vašem uporabniškem vedenju. Na podlagi teh informacij se bodo lahko prikazali oglasi naših oglaševalskih partnerjev. Ne zbirajo se nobeni osebni podatki in noben uporabniški profil ni povezan z vami.
 

Ciljanje

V nadaljevanju uporabljeni tako imenovani ukrepi ciljanja, ki jih uporabljamo, se izvajajo na podlagi člena 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov Z uporabljenimi ukrepi ciljanja zagotavljamo, da se na vaših končnih napravah prikazujejo samo oglasi, ki temeljijo na dejanskih ali domnevnih interesih, in da vas ne nadlegujemo z oglasi, ki za vas niso zanimivi.

Ponovno ciljanje

Uporabljamo tudi tehnologije za ponovno ciljanje zunanjih ponudnikov, kot so Pixel družbe Facebook Ireland Limited. Ponovno ciljanje nam omogoča, da je naša spletna ponudba prilagojena vam in zato bolj zanimiva. Na ta način lahko na spletnih mestih naših partnerjev s spletnimi oglasi ciljno nagovorimo tiste uporabnike, ki so že pokazali zanimanje za našo trgovino in naše izdelke. V ta namen je nastavljen piškotek, s katerim se pod psevdonimi zbirajo podatki o interesih. Na podlagi teh informacij vam bodo na spletnih straneh naših partnerjev prikazani oglasi naše ponudbe na podlagi zanimanj. Neposredno se ne zbirajo nobeni osebni podatki in noben uporabniški profil z osebnimi podatki ni povezan z vami.

Funkcije družabnih medijev

Da bi naredili naše podjetje še bolj poznano, uporabljamo na našem spletnem mestu vtičnik družabnih omrežij Facebook in Instagram na podlagi člena 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Osnovni namen oglaševanja je treba šteti za zakoniti interes v smislu Splošne uredbe o varstvu podatkov. Odgovornost za delovanje, skladno z varstvom podatkov, morajo zagotoviti posamezni ponudniki.

Namen in obseg zbiranja podatkov ter nadaljnja obdelava in uporaba podatkov s strani posameznega ponudnika ter vaše zadevne pravice in možnosti nastavitve zaščite vaše zasebnosti najdete v ustreznih obvestilih o varovanju zasebnosti ponudnika, ki so na voljo na spodnjih povezavah.

Če se predhodno odjavite iz družabnih omrežij ter izbrišete piškotke, lahko družabnim omrežjem med obiskom spletnega mesta www.superfashion.si preprečite, da bi podatke, zbrane o vas, povezali z vašim uporabniškim računom v zadevnem družabnem omrežju. Če ne želite, da družabna omrežja podatke, zbrane preko našega spletnega mesta, povežejo neposredno z vašim profilom, se morate pred obiskom našega spletnega mesta odjaviti iz zadevnih družabnih omrežij. Prav tako lahko z dodatki za vaš brskalnik popolnoma preprečite, da se vtičniki naložijo, npr. z dodatkom SkriptBlocker »NoScript«, ki ga najdete na povezavi: noscript.net .

Facebook Messenger

Da bi naredili naše podjetje še bolj poznano, uporabljamo na podlagi člena 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov vtičnike družabnih omrežij. Osnovni namen oglaševanja velja za zakoniti interes v smislu Splošne uredbe o varstvu podatkov. Odgovornost za delovanje, skladno z varstvom podatkov, morajo zagotoviti posamezni ponudniki. Namen in obseg zbiranja podatkov ter nadaljnja obdelava in uporaba podatkov s strani posameznega ponudnika ter vaše zadevne pravice in možnosti nastavitve zaščite vaše zasebnosti najdete v ustreznih obvestilih o varovanju zasebnosti ponudnika, ki so na voljo na spodnjih povezavah.

Če se predhodno odjavite iz družabnih omrežij ter izbrišete piškotke, lahko družabnim omrežjem med obiskom spletnega mesta preprečite, da bi podatke, zbrane o vas, povezali z vašim uporabniškim računom v zadevnem družabnem omrežju. Če ne želite, da družabna omrežja podatke, zbrane preko našega spletnega mesta, povežejo neposredno z vašim profilom, se morate pred obiskom odjaviti iz zadevnih družabnih omrežij. Uporabljamo storitev Facebook Messenger družbe Facebook Ireland Inc. Če pošiljate sporočila preko storitve Facebook Messenger, ta samostojno zbira podatke. Za namen in obseg zbiranja podatkov s strani storitve Facebook Messenger ter nadaljnjo obdelavo in uporabo vaših podatkov ter vaše pravice in možnosti nastavitve zaščite vaše zasebnosti, glejte obvestilo o varovanju zasebnosti storitve Facebook Messengerja. Obvestilo o varovanju zasebnosti storitve Facebook Messenger najdete tukaj: https://www.facebook.com/privacy/explanation

Račun stranke

Da bi vam zagotovili kar največjo možno udobje, vam ponujamo trajno shranjevanje vaših osebnih podatkov v računu, zaščitenim z geslom.

Račun stranke je na splošno ustvarjen prostovoljno. Če ustvarite račun stranke, obdelava vaših tukaj zbranih podatkov poteka na podlagi člena 6(1)(b) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Po ustvaritvi računa stranke ni potreben nov vnos podatkov. Prav tako si lahko kadar koli ogledate in spremenite shranjene podatke v svojem računu stranke.

Poleg podatkov, ki se zahtevajo pri oddaji naročila, morate vnesti tudi svoje geslo za ustvaritev računa stranke. To skupaj z vašim e-poštnim naslovom omogoča dostop do vašega uporabniškega računa. S svojimi osebnimi podatki ravnajte zaupno in ne omogočajte tretjim osebam, da dostopajo do njih. Upoštevajte, da boste ostali prijavljeni tudi po tem, ko zapustite naše spletno mesto, razen če se aktivno odjavite.

Imate možnost, da kadar koli izbrišete svoj račun stranke. Upoštevajte pa, da v primeru, da ste pri nas opravili naročilo, podatki, vidni v računu stranke, ne bodo istočasno izbrisani. Vaši podatki se bodo samodejno izbrisali, ko bodo potekle za nas veljavne zahteve glede hrambe trgovinskega in davčnega prava. Pravna podlaga za to nadaljnjo obdelavo podatkov sta člen 6(1)(c) Splošne uredbe o varstvu podatkov ter člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Obdelava podatkov za naročila gostov

Imate možnost oddaje naročila brez registracije računa stranke. Tudi tukaj se osebni podatki zbirajo in obdelujejo v skladu s členom 6(1)(b) GDPR. Kateri podatki se zbirajo in obdelujejo, je razvidno iz ustreznih vnosnih obrazcev. Podatke, ki jih posredujete kot del naročila gosta, hranimo in uporabljamo za obdelavo pogodbe. Ko bo pogodba v celoti obdelana, bodo vaši podatki blokirani v zvezi z obdobji hrambe davčnega in gospodarskega prava in izbrisani po preteku teh rokov, razen če ste izrecno privolili v nadaljnjo uporabo vaših podatkov ali če je bila nadaljnja uporaba podatkov zakonsko dovoljena.

Kontakt

Kontaktirate nas lahko na več načinov, in sicer po e-pošti, telefonu ali po navadni pošti. Ko nas kontaktirate, uporabljamo osebne podatke, ki nam jih prostovoljno posredujete, izključno v namen, da vas lahko kontaktiramo in obdelamo vašo zahtevo.

Pravna podlaga za obdelavo podatkov so člen 6(1)(a) Splošne uredbe o varstvu podatkov, člen 6(1)(b) Splošne uredbe o varstvu podatkov, člen 6(1)(c) Splošne uredbe o varstvu podatkov ter člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Plačila

Vaše plačilne podatke obdelujemo za namene obdelave plačil, npr. če kupite ali koristite izdelek in/ali storitev prek spletnega mesta www.superfashion.si. Glede na način plačila posredujemo vaše plačilne podatke tretjim osebam (npr. pri plačilu s kreditno kartico ponudniku vaše kreditne kartice).Za obdelavo plačil uporabljamo storitve tretjih oseb (npr. plačilni procesorji). Podatkov o vaši plačilni kartici ne bomo hranili ali zbirali. Te podatke posredujemo neposredno našim tretjim osebam za obdelavo plačil, katerih uporabo vaših osebnih podatkov ureja njihova politika zasebnosti. Ti plačilni procesorji se držijo standardov, ki jih je postavil PCI-DSS, kot jih upravlja Svet za varnostne standarde PCI, ki je skupno prizadevanje blagovnih znamk, kot so Visa, Mastercard, American Express in Discover. Zahteve PCI-DSS pomagajo zagotoviti varno ravnanje s plačilnimi informacijami.

 

Plačilni procesorji, s katerimi sodelujemo, so:

Stripe: Njihovo politiko zasebnoti si lahko ogledate na: https://stripe.com/us/privacy

Paypal:

Pri plačilu preko storitve PayPal bodo vaši plačilni podatki poslani družbi PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luksemburg (v nadaljevanju »PayPal«). PayPal si pridržuje pravico do preverjanja bonitete kreditne kartice za načine plačila preko storitve PayPal, direktne obremenitve preko storitve PayPal ali – če je na voljo – »nakupa po prejemu računa« preko storitve PayPal. PayPal uporabi rezultat preverjanja bonitete glede na statistično verjetnost neplačila za odločanje o zagotovitvi ustreznega načina plačila. Poročilo preverjanja bonitete lahko vsebuje verjetnostne vrednosti (tako imenovane ocene). Kolikor so ocene rezultatov vključene v rezultat preverjanja bonitete, temeljijo na znanstveno priznanem matematično-statističnem postopku. Z izračun ocene se med drugim uporabijo podatki naslova. Dodatne informacije o varstvu podatkov, vključno z informacijami o uporabljenih kreditnih agencijah, glejte politiko zasebnosti storitve PayPal: www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full

Plačilo po povzetju

Če plačate po povzetju, bomo podatke o dostavi in plačilu poslali našemu ustreznemu dostavnemu partnerju za prenos in sprejem plačila.V primeru vračila blaga, nam mora kupec posredovati tudi številko osebnega bančnega računa, kamor mu lahko vrnemo kupnino.

Pravna podlaga za obdelavo podatkov so člen 6(1)(a) Splošne uredbe o varstvu podatkov, člen 6(1)(b) Splošne uredbe o varstvu podatkov ter člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Prejemniki zunaj EU

Razen predstavljene obdelave, vaših podatkov ne bomo posredovali prejemnikom s sedežem zunaj Evropske unije ali Evropskega gospodarskega prostora. Omenjena obdelava vključuje prenos podatkov na strežnike ponudnikov tehnologij sledenja in ciljanja, za kar smo jih mi pooblastili. Ti strežniki se nahajajo v Združenih državah Amerike. Prenos podatkov poteka na podlagi tako imenovanih standardnih pogodbenih določb Komisije EU.

Vaše pravice

 

Pregled

Poleg pravice do odstopa od soglasja, ki ste nam ga dali, imate naslednje pravice, če so izpolnjene ustrezne pravne zahteve:

 • pravico do informacij o vaših osebnih podatkih, ki jih hranimo pri nas (15. člen Splošne uredbe o varstvu podatkov), zlasti lahko pridobite informacije o namenih obdelave, kategoriji osebnih podatkov, kategorijah prejemnikov, katerim so bili vaši podatki razkriti ali bodo razkriti, načrtovanem obdobju shranjevanja, izvoru vaših podatkov, če niso bili pridobljeni neposredno od vas,

 • pravico do popravljanja napačnih ali dopolnitve pravilnih podatkov (16. člen Splošne uredbe o varstvu podatkov),

 • pravico do izbrisa vaših podatkov (17. člen Splošne uredbe o varstvu podatkov), pod pogojem, da nam ni potrebno spoštovati nobenih zakonskih ali pogodbenih obdobij hrambe ali drugih zakonskih obveznosti ali pravic za nadaljnje shranjevanje,

 • pravico do omejitve obdelave vaših podatkov (18. člen Splošne uredbe o varstvu podatkov), pod pogojem, da izpodbijate točnost podatkov, je obdelava nezakonita, vendar jih ne želite izbrisati, odgovorni podatkov več ne potrebuje, vendar jih potrebuje za uveljavljanje, izpolnjevanje ali zastopanje pravnih zahtevkov ali če ste v skladu z 21. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov vložili ugovor do obdelave,

 • pravico do prenosljivosti podatkov v skladu z 20. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov, tj. pravico do prejema izbranih podatkov, ki jih shranimo o vas v običajni, strojno berljivi obliki, ali do zahteve za posredovanje drugi odgovorni osebi,

 • pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu. Praviloma se lahko obrnete na nadzorni organ svojega običajnega prebivališča ali delovnega mesta ali sedeža našega podjetja.

Navedene pravice, ki jih imate do nas, lahko uveljavite na e-naslovu: info@superfashion.si

Pravica do ugovora

Pod pogoji člena 21(1) Splošne uredbe o varstvu podatkov je mogoče ugovarjati obdelavi podatkov iz razlogov, ki izhajajo iz posebnega položaja posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.

Zgornja splošna pravica do ugovora se nanaša na vse namene obdelave, opisane v teh informacijah o varstvu podatkov, ki se obdelujejo na podlagi člena 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Za razliko od posebne pravice do ugovora do obdelave podatkov v oglaševalske namene, smo tak splošni ugovor v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov dolžni uresničiti le, če nam za to navedete pomembne razloge (npr. morebitno tveganje za življenje ali zdravje).

Pravica do odstopa

Če obdelujemo podatke na podlagi vašega soglasja, imate pravico, kadar koli umakniti soglasje. Odstop od privolitve ne pomeni, da obdelava podatkov na podlagi privolitve vse do odstopa postane neučinkovita., ko V shra(  p.  n. inv

 

Brezplačna dostava

Za vsa naročila nad 60 €

Hitra dostava

Naročila prejeta do 14 ure odpošljemo isti dan

Vračilo blaga v roku 30 dni

30 dnevna garancija vračila kupnine

Načini plačil

PayPal / MasterCard / Visa / Predračun / Po povzetju / Klarna / Sofort / Giropay / EPS / Apple Pay / Google Pay

sl_SISL